(alm) K.H. Asrori Al-Ishaqi (Lamongan 2004)

# bal-balan => dunyo iku bunder, gawang iku leng kuburan. gaweane wong maen bal-balan ya iku mau dunyo disaduki ngalor ngidul yo ujung-ujunge mung maring kuburan, balik ning akherat.

# tandane gesang/hidup = mergo ambekan (karena nafas) .

# arep uzlah niate ngedohi wong khawatir kegowo elek => niate salah, arep uzlah durung-durung wis su’udzon maring wong liya.

# ambekan niku mlaku rupo ditarik ditokno, setiap nafas ingkang ditarik lan dimedalaken hakikate rupa melangkah ujug-ujuge mandeg siji nggon cuma balik ning kuburan, balik ning akherat.

Monggo Ngomong/ Silakan Komentar/ Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s